Promoviranje rada žena na tiskarskim strojevima i voditeljskim pozicijama u tiskarskoj industriji 24.11.2023

Promoviranje rada žena na tiskarskim strojevima i voditeljskim pozicijama u tiskarskoj industriji

opkik.pngeuthumb.jpgthumb.jpg


Provedbom EU projekta „Implementacija serijske proizvodnje u poduzeću Velprom d.o.o.“ poduzeće Velprom d.o.o. želi ukazati na potrebu promicanja rada žena na tiskarskim strojevima kao i na voditeljskim i drugim pozicijama u tiskarskoj industriji.

Tiskarska industrija oduvijek se smatrala muškom djelatnošću te je zbog toga udio žena u navedenoj industriji nizak. Zbog toga poduzeće želi potaknuti i žene na slanje prijava za zapošljavanje u tiskarskoj industriji kako bi se uravnotežio broj muškaraca i žena u poduzeću na svim pozicijama. U poduzeću se vodi računa o ravnopravnosti spolova i nediskriminacije u bilo kojem obliku.

Tako se prilikom zapošljavanja djelatnici zapošljavaju na temelju njihovih znanja, vještina i kompetencija bez obzira na njihov spol, dob, vjeroispovijest, političku orijentaciju i slično. Svaki kandidat koji se prijavi za posao u poduzeću Velprom ima jednake mogućnosti za zapošljavanje. Karakteristike muškaraca i žena su različite, ali jednako važne za rad i uspjeh poduzeća.

Biti žena na u tiskarskoj industriji u sektoru proizvodnje nije lako. Međutim, mi u poduzeću Velprom smatramo da žene jednako dobro, ako ne i bolje, odrađuju radne zadatke od muškaraca te imaju visoku sposobnost rješavanja istih. Žene mogu ravnopravno raditi na strojevima u tiskarskoj industriji jer se ne zahtjeva težak fizički rad, a navedena radna mjesta dobro su plaćena. Žene su precizne, strpljive i visoko motivirane za radne zadatke. Smatramo da spol nikako ne može utjecati na produktivnost. Uz dobru organizaciju vremena i obaveza, kako privatnih (dom, djeca) tako i poslovnih (organizacija, sastanci, donošenje odluka, rad na terenu) žene su u potpunosti ravnopravne sa muškarcima, te nema razloga za bilo koju vrstu diskriminacije.

Isto tako, udio žena na rukovodećim pozicijama u tiskarskoj industriji još uvijek nije dovoljan da bismo mogli reći da je rodna ravnopravnost postignuta. Tiskarska industrija se oduvijek smatrala muškom djelatnošću, ali rad žena u tiskarstvu se pokazao jednako kvalitetan, ako ne i bolji. Do kraja provedbe projekta i nakon provedbe ovog projekta poduzeće će nastaviti voditi računa o uravnoteženju broja muškaraca i žena u poduzeću te o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji.

© 2019-2024 Velprom d.o.o. Izrada web stranica - Velprom d.o.o.